Indlæser Begivenheder

Højkonflikt-familier efter skilsmisse

2. oktober 2018 -9:00 - 4. oktober 2018 -16:00

kr.6500

Antal tilmeldinger

30 available
Højkonflikt familier efter skilsmisseDKK 6.500,00 Ekskl. moms

Please fill in all required fields

Højkonflikt-familier efter skilsmisse

Forældre, deres netværk og børnene i midten

Oplever du som mange andre behandlere, at arbejdet med skilte forældre kan være udfordrende? Kan du opleve at blive forvirret og fanget i tovtrækkerierne mellem de stridende parter? Oplever du også, at du må slide og slæbe og alligevel stå tilbage med en fornemmelse af, at børnene kommer i klemme i forældrenes uenigheder. Og kan du være bekymret for, at børnene nærmest mistes af syne midt i alle konflikterne? Kan du nikke genkendende til disse spørgsmål, så er dette kursus for dig.

Når forældre skændes og dæmoniserer hinanden efter en skilsmisse, fanges børnene i midten. Disse forældre lever i en verden af sandheder, i en monolog: “Jeg gør alt, jeg kan for at redde mit barn fra den dårlige anden forælder”. Alt synes at blive viklet ind i destruktive og uendelige konflikt-spiraler, både det sociale netværk (fx. nye partnere, stedbørn, bedsteforældre, familie, venner, naboer og andre involverede personer) og det profesionelle netværk (dommere, advokater, familierådgivere, sagsbehandlere, mediatorer, terapeuter og andre).

I Holland startede Justine van Lawick og hendes kolleger et projekt for disse familier med formålet at åbne for et dialogisk rum, som kunne imødegå de negative effekter af forældre i konflikt. Projektet hedder “No kids in the middle”. Workshoppen tager afsæt i erfaringerne fra projektet og udfolder følgende nøgletemaer:

 • Forældreskab og børnene i centrum
 • Ansvarlighed i stedet for aftaler og kontrol. Motivation af forældrene til at fokusere på deres egen adfærd
 • Holdning: Multi-empatisk og nærværende, dialogisk (Dolby Surround)
 • Destruktive mønstre – ikke personer (patologier)
 • Sårbarhedscyklus
 • Parallelt forældreskab
 • Medfølelse og forsoning
 • Forøgelse af børnenes modstandskraft (ikke udelukkende beskyttelse)
 • Ikke udelukkende ord. Også nonverbale interventioner og erfaringsdannelser, følelsesmæssig involvering
 • Involvering af professionelt og personligt netværk (nye partnere og bedsteforældre!)
 • Terapeutens egen følelsesmæssige regulering: Hvordan tager du vare på dig selv?

 

På workshoppen vil Justine van Lawick give opmærksomhed til ovenstående nøgletemaer gennem præsentationer, video, øvelser og dialog. Der er mulighed for at arbejde med konkrete sager, som deltagerne medbringer fra egen praksis, for at facilitere spørgsmål og samtaler om emnerne.

 

Justine vil desuden fortælle om sin forskning i de kliniske implikationer af effekterne, forstået som den cirkulære proces mellem forskning og praksis.

 

Om Justine van Lawick

Justine van Lawick er klinisk psykolog, familieterapeut og medstifter af ”Lorentzhuis, Center for Systemisk terapi, Undervisning og Konsultation” i Haarlem, Holland. Hun er Senior Trainer i Holland og andre lande.

Justines interesseområder er adresseringen af voldelig adfærd og dæmonisering hos par og familier. Hun er optaget af, hvordan vi kan møde alle involverede familiemedlemmer uden bebrejdelse eller fordømmelse, men med omsorg og medfølelse. Hendes seneste projekt fokuserede på kompleksiteten og de terapeutiske muligheder i arbejdet med skilsmisser med højt konfliktniveau. Andre interesseområder er arbejdet med marginaliserede familier. Helt i centrum for Justine van Larwicks arbejde er søgen efter energi og vitalitet midt i tragedier. Justine har publiceret en række af artikler og bøger.

 

Pris: kr. 6500 ekskl moms, inkl. fuldforplejning

 

 

 

Detaljer

Start:
2. oktober 2018 -9:00
Slut:
4. oktober 2018 -16:00
Pris:
kr.6500 ekskl. moms
Begivenhed Category:

Sted

Mellemfolkeligt Samvirke, Globalhagen House
Fælledvej 12
København N, 2200 Danmark

Arrangør

Vinther & Mosgaard