Indlæser Begivenheder

Billetter

Nedenstående antal inkluderer billetter til denne begivenhed allerede i din indkøbsvogn. Hvis du klikker på "Hent billetter", kan du redigere eksisterende deltageroplysninger samt ændre billetantal.
Billetter er ikke længere tilgængelige

                                                                                                                                                                                                           Læs hele kursusbeskrivelsen her

Højkonflikt-familier efter skilsmisse

Forældre, deres netværk og børnene i midten

Kursus for alle interesserede!

Oplever du som mange andre behandlere, at arbejdet med skilte forældre kan være udfordrende? Kan du opleve at blive forvirret og fanget i tovtrækkerierne mellem de stridende parter? Oplever du også, at du må slide og slæbe og alligevel stå tilbage med en fornemmelse af, at børnene kommer i klemme i forældrenes uenigheder. Og kan du være bekymret for, at børnene nærmest mistes af syne midt i alle konflikterne? Kan du nikke genkendende til disse spørgsmål, så er dette kursus for dig.

Når forældre skændes og dæmoniserer hinanden efter en skilsmisse, fanges børnene i midten. Disse forældre lever i en verden af sandheder, i en monolog: “Jeg gør alt, jeg kan for at redde mit barn fra den dårlige anden forælder”. Alt synes at blive viklet ind i destruktive og uendelige konflikt-spiraler, både det sociale netværk (fx. nye partnere, stedbørn, bedsteforældre, familie, venner, naboer og andre involverede personer) og det profesionelle netværk (dommere, advokater, familierådgivere, sagsbehandlere, mediatorer, terapeuter og andre).

I Holland startede Justine van Lawick og hendes kolleger et projekt for disse familier med formålet at åbne for et dialogisk rum, som kunne imødegå de negative effekter af forældre i konflikt. Projektet hedder “No kids in the middle”. Workshoppen tager afsæt i erfaringerne fra projektet og udfolder følgende nøgletemaer:

 • Forældreskab og børnene i centrum
 • Ansvarlighed i stedet for aftaler og kontrol. Motivation af forældrene til at fokusere på deres egen adfærd
 • Holdning: Multi-empatisk og nærværende, dialogisk (Dolby Surround)
 • Destruktive mønstre – ikke personer (patologier)
 • Sårbarhedscyklus
 • Parallelt forældreskab
 • Medfølelse og forsoning
 • Forøgelse af børnenes modstandskraft (ikke udelukkende beskyttelse)
 • Ikke udelukkende ord. Også nonverbale interventioner og erfaringsdannelser, følelsesmæssig involvering
 • Involvering af professionelt og personligt netværk (nye partnere og bedsteforældre!)
 • Terapeutens egen følelsesmæssige regulering: Hvordan tager du vare på dig selv?

 

På workshoppen vil Justine van Lawick give opmærksomhed til ovenstående nøgletemaer gennem præsentationer, video, øvelser og dialog. Der er mulighed for at arbejde med konkrete sager, som deltagerne medbringer fra egen praksis, for at facilitere spørgsmål og samtaler om emnerne.

 

Justine vil desuden fortælle om sin forskning i de kliniske implikationer af effekterne, forstået som den cirkulære proces mellem forskning og praksis.

 

 

Go to Top